facebook tracking

Oliver, vill du berätta lite kort om vad din roll som CMO på Capcito innebär?
Jag har en bred roll som skiftat lite beroende på behov. Förra våren hade vi till exempel ingen produktansvarig och då gick jag in och jobbade mycket med produkten. Idag är min roll mer utpräglad mot marketing och growth. Oavsett har rollen handlat och handlar mycket om tillväxtfokus.

Du har ju jobbat på Capcito i drygt ett år nu - minns du din första vecka?

Ja precis, jag började i november 2017 och var då anställd nummer 3 på bolaget, utöver grundarna. Idag är vi 15-16 stycken så det är mycket som har hänt på kort tid. Jag minns att jag fick ett varmt och genuint välkomnande. Allt var kanske inte så strukturerat men att alla visade sig glada och entusiastiska över att jag skulle börja där vägde upp. Strukturen fanns som sagt inte riktigt där första tiden men idag har vi blivit bättre på struktur i onboardingprocessen. Vi har insett hur viktigt det är att alla redan tidigt förstår sig på produkten i viss utsträckning eftersom att Capcitos produkt. 

Jag ser verkligen en charm med att vara med från början - om det händer lika mycket nästa år som det har hänt det här året kommer det att bli väldigt spännande att se var vi befinner oss om ett år och inte minst om tre år. 

Hur ser lunchkulturen ut på Cacpito?
Det är väldigt blandat. Det är alltid några som går ut och äter och alltid något gäng som har matlåda samtidigt som någon fastar och en annan tar sin frukostmacka kl 13. Själv är jag den jobbiga veganen. 

Berätta något om dig som vi inte vet om.
Jag skulle säga att min bakgrund är det som sticker ut mest. Att jag kommer från något helt annat - jag gick tidigare på musikskola och satsade på musiken. Det roliga är hur mycket jag kunnat få med mig därifrån trots att jag idag gör något annat. Jag ser det som att allt du har med dig, oavsett bakgrund, kan du dra nytta av och applicera på nya områden. För ett tag sedan träffade jag en man som började som musiker, blev pokerproffs och idag jobbar med trading. Han är ett typiskt bra exempel på någon som bytt bransch och fått användning av det han tidigare gjort.

Berätta om en typisk fredag på Capcito.
Det är rätt vanligt att vi går och äter burgare på fredagar. Det blir oftast Bastard eftersom att det är gott och finns något för alla. Bastard ligger vid det förra kontoret så det är alltid kul att det blir ett litet gäng som “vallfärdar” just dit på en liten längre burgarlunch på fredagar. Förutom det blir det då och då spontana AW:s.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en framtida kollega?
För mig handlar det om att vara passionerad, öppen och prestigelös. På Capcito hjälps alla åt med allt och alla ska få testa nya saker och våga göra fel. Det är viktigt att ha den attityden, att det är okej att göra fel så länge det blir ett incitament till att fortsätta göra ett bra jobb.

oliver.pechter@capcito.com

073 558 66 10

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Capcito?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@capcito.com
  • Annika Wassholt
  • Boel Rödin
  • Carl Jonsson
  • Cecilia Gustafsson
  • Henrik Dyberg
  • Jacob Dubois
  • Jesper Bergström
  • Johan Svanborg
  • Joumana Bagdi
  • Leonard Schreij
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor