Capcito logotype

Mattias Axlind

Founder & Adviser

Mattias, du är ju en av grundarna till Capcito. Vad gjorde att du ville starta upp Capcito?
Jag har tidigare jobbat med kreditinformation och insåg då hur mycket mer information som finns tillgänglig i dagens uppkopplade värld till skillnad från den man traditionellt använder till kreditbeslut. Jag såg en möjlighet att skapa en finansieringstjänst som är enklare, snabbare och bättre jämfört med traditionella lösningar - både för bolaget som erbjuder tjänsten och för våra kunder.

Varför jobbar du med du gör?
Det är nu mer än fyra år sedan Michael och jag började skissa på det som skulle bli Capcito. Jättemycket har hänt på den tiden och jag är stolt över det vi har åstadkommit. Men än så länge har vi bara skrapat på ytan i förhållande till vad man kan göra. Det finns hur mycket som helst att förbättra och många nya erbjudanden att skapa för våra kunder. Det är de ständiga möjligheterna till fortsatt utveckling och alla problem som måste lösas på vägen som motiverar mig – jag gillar verkligen problemlösning.

På vilket sätt märks det att Capcito är ett snabbväxande/entreprenörsdrivet bolag?
Det vi gör – företagsfinansiering – är ju inget nytt. Men vi gör det delvis på ett nytt sätt och när man gör saker på nya sätt måste man vara lyhörd för vad som fungerar och vad som inte fungerar. På Capcito råder ständig utveckling och förändring och alla i bolaget är med och påverkar hur våra produkter och erbjudanden utvecklas och förändras.

Hur skulle du beskriva Capcito?
Dynamiskt, spännande och påbörjat. Det sistnämnda är viktigt – vi är på en resa där vi förändrar branschen för företagsfinansiering och än så länge har vi bara börjat.

 

Jobbar du redan på Capcito?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@capcito.com