facebook tracking
Mattias Axlind

Mattias Axlind

Head of Product & Risk

Du är grundare till Capcito – varför startade du det här bolaget?   Jag har tidigare jobbat med kreditinformation, och insåg då hur mycket mer information som finns tillgänglig i dagens uppkopplade värld, än den som man traditionellt använder till kreditbeslut. Jag såg en möjlighet att skapa en finansieringstjänst som är enklare, snabbare och bättre både för bolaget som erbjuder tjänsten och för våra kunder, jämfört med traditionella lösningar.

Vad är det bästa med Capcito?
Med uppkopplade datakällor blir besluten bättre både för bolaget och dess kunder, men det gör också att hanteringen blir mycket enklare och snabbare. Föregångarna till den slags företagsfinansiering vi erbjuder tar veckor – ibland månader – att komma igång med som ny kund. Med Capcito är man igång genast.   

Vad motiverar dig i ditt arbete?
Det är nu mer än tre år sedan Michael och jag började skissa på det som skulle bli Capcito. Jättemycket har hänt på den tiden, och jag är stolt över det vi har skapat. Men än så länge har vi bara skrapat på ytan, i förhållande till vad man skulle kunna göra. Det finns hur mycket som helst att förbättra, och många nya erbjudanden att skapa för våra kunder. Det är alltså de ständiga möjligheterna till fortsatt utveckling som motiverar mig.

Vem är du utanför jobbet?
Jag är en jordnära person som gärna umgås med vänner och familj. Jag gillar allt som har ett innehåll av problemlösning, det kan vara allt från hur man bäst planerar dagishämtningar till hur man bäst snickrar ett altanräcke.

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor